Odaberite svoj jezik:

Jela po narudžbi

Da biste uživali u našim jelima po narudžbi potrebno je da nam na vrijeme pošaljete upit obrascem koji se nalazi ispod. Nakon našeg potvrdnog odgovora na Vaš upit dobit ćete upute za daljnje korake. Upit za rezervaciju je obavezan minimalno dan ranije.

Konoba-kamen-a-la-cart-restoran-restaurant-zadar-crno-grill-cover-jelovnik-rezervacije-reservation-table-booking-narudžba-jela-janjetina-odojak-ražanj-ražnju

Janjetina na ražnju (min 1 cijelo janje)

47€/kg €

Naša janjetina je podvelebitska, specifičnog okusa i mirisa zahvaljujući ishrani karakterističnoj za dalmatinski krš u kojem rastu razne začinske mediteranske trave posute posolicom nanesenom burom. Najpopularniji način pripreme janjetine je na ražnju, a tome svjedoče brojne fešte, domjenci, obiteljske i poslovne proslave, i svojevrstan je sinonim za hrvatsku gastronomiju. Janjetina je među najukusnijim i najboljim vrstama mesa, karakterističnog i primamljivog okusa i mirisa, te specifične strukture. Za ukusno pečenje potrebno je ne samo kvalitetno i svježe meso, nego i majstor koji zna tajne pečenja. Tajne se kriju u načinu soljenja mesa, učvršćivanju mesa na ražnju i žaru na kojem se peče. 

Kilaža janjaca je od 10-13 kg sirovog mesa, a proces pečenja traje oko 1:45-2:15 sata. Uz janjetinu s ražnja nema slađeg nego topli kruh, krumpir ispod peke i mladi luk.

Povratak u Jela po narudžbi

GALERIJA