Jela po narudžbi
Da biste uživali u našim jelima po narudžbi potrebno je da nam na vrijeme pošaljete upit obrascem koji se nalazi ispod. Nakon našeg potvrdnog odgovora na Vaš upit dobit ćete upute za daljnje korake. Upit za rezervaciju je obavezan minimalno dan ranije.
Odojak na ražnju (min 1 cijeli odojak)
43€/kg €
Odojak, tj. mladu svinjetinu nabavljamo u lokalnih OPG-ova s kilažom oko 14-17 kg. Tradicionalno se odojak peče cijeli, i to na ražnju, a priprema se za posebne prilike, blagdane i okupljanja. Meso odojka je sočno i meko, i osvojit će vas svojom vlaknastom teksturom. Prije pečenja dobro ga posolimo, postavimo na ražanj i pečemo na žaru drveta bukve i hrasta između 2.5 i 4 sata ovisno o kilaži. Rotirajući ražanj osigurava da se meso peče ravnomjerno, a mast koja se topi tijekom pečenja, pri okretanju kaplje duž mesa, a rezultat je ukusna hrskava korica. Mladi odojak najbolje paše uz krumpir ispod peke i topli kruh.